Gaske nadigrao Janka

Da li je ostalo nešto od francuskog duha i šarma jer su prvi meč na MC areni igrali u paru Lekont i Forže, tek Gaske je odigrao jedan nadahnut meč, u kojem Janko nije umeo da se snađe i lako je izgubio, 6-3 6-1 6-1.

Sa nestrpljenjem se čekao ovaj meč, jer se znalo da obojica tenisera, kada su inspirisani, mogu da zagorčaju život i najboljima. Naravno, kod njih postoji i ona druga ekstremna strana, kada mogu od svakog da izgube. Ne, Janko danas nije bio toliko loš, koliko je njegov protivnik igrao dobro. To naravno zna da obeshrabri igrača, što se u pojedinim trenucima dešavalo Janku, pa je napravio par grešaka, da bi se u treće setu potpuno predao.

Janko je prvi brejk pretrpeo u šestom gemu, prvog seta. Tu jednu jedinu loptu u prvom setu je iskoristio Francuz, a onda je Janko imao 15-30 u sledećem, ali je izbacio bekend paralelu u aut a onda loše riternirao i šansa je otišla u nepovrat. Nije samo bekend paralela, Jankov zaštitni znak, danas loše funkcionisala. Ni ritern nije bio najbolji, Janko se vrlo loše snalazio i sa Rišarovim drugim servisom. Ako se na to doda i slab procenat Jankovog prvog servisa i neka loša rešenja, izbor udaraca i uopšte taktiči slaba igra onda je jasno zašto je Janko tako lako izgubio.

Na to ga je naravno terao i protivnik. Gaske je napravio samo osam grešaka u meču i čak 33 vinera, onoliko koliko je Janko imao grešaka. Inače, Rišar je napravio brejk na startu drugog seta i sigurno ga držao do kraja kada je brejkom završio isti. Treći je bio samo formalnost.

3. kolo i nije toliko loš rezultat za Janka, ali možda jeste za Top 10 igrača. Janko je od početka sezone pokazao sigurnu igru, bez previše oscilacija, ali i bez nekih ekstra partija. Dva jača igrača, koji su u formi, bili su prevelik zalogaj za njega. Ako želi da ostane Top 10 igrač, moraće da podigne svoju formu malo viši nivo.