Garsija Lopez osvojio Bukurešt

Peti nosilac Giljermo Garsija-Lopez trijumfovao je na ATP turniru u Bukureštu (Rumunija, šljaka, ATP 250). On je u finalu u dva taj-brejka rezultatom 7-6(5), 7-6(11) savladao mladog Čeha Jiržija Veselog nakon velike borbe. Španski veteran (31 godina) je tako stigao do svoje pete titule u karijeri, druge ove sezone. Prethodnu je osvojio na turniru u Zagrebu. Sa druge strane, Veseli je ostao na jednoj ATP tituli iz Oklenda ove godine.

garsija lopez

Najveću priliku levoruki Čeh propustio je u prvom setu, kada je pri vođstvu 6-5 imao dve vezane set lopte na svoj servis. Međutim, dozvolio je brejk, a u taj-brejku je Garsija-Lopez od zaostatka 3-5 osvojio četiri poena u nizu, a time i uvodni set. I u drugom delu meča odlučivao je taj-brejk, koji je bio još uzbudljiviji – Veseli je ponovo propustio dve set lopte, a Španac je na kraju realizovao svoju šestu meč loptu i došao je do trijumfa za dva časa i 17 minuta igre.

Na putu do tutule u glavnom gradu Rumunije Španac je pobedio kvalifikanta Đustina, Bagdatisa, Rosola, Gaela Monfisa (2. nosilac) i u finalu sedmog favorita Veselog. Ovom pobedom Garsija-Lopez će napredovati za 14 mesta i od ponedeljka će biti 31. na ATP listi, dok će mladi Čeh sa 46. mesta doći na 35. poziciju.