Flipkens prejaka za Bojanu

Bojana+Jovanovski+Championships+Wimbledon+kxmp4s50Q1hlPosle Ane Ivanović takmičenje na Vimbldonu je u drugom kolu završila i Bojana Jovanovski. Ona je poražena od Kirsten Flipkens sa 2:0 (6:4, 6:2) posle 80 minuta igre.

Sva tri brejka u prvom setu su viđena u prva tri gema. Flipkens je prva iznenadila Bojanu i napravila brejk. Ipak, Jovanovski je uzvratila i već u narednom gemu izjednačila na 1:1. Ali, ni ona na svom servis gemu nije uspela da potvrdi brejk, pa je Belgijanka povela sa 2:1. Do kraja seta se igralo gem za gem, pa je Flipkens  uspela da sačuva stečenu prednost i posle skoro sat vremena igre povede sa 1:0 u setovima.

Jovanovski je loše  počela i naredni set. Odmah je izgubila dva gema, od toga jedan na svoj servis, pa je Kirsten povela sa 3:1. Velika borba se vodila u sedmom gemu. Flipkens je  imala čak tri brejk lopte, ali je Bojana uspela da se odbrani i ostane u setu. Odlično je Bojana odigrala i naredni gem, napravila tri prilike za brejk, ali nije najbolja bila kada joj je bilo najpotrebnije, pa se Flipkens spasila odličnim servisima i povela sa 5:3. Nakon toga, posle 80 minuta, iskoristila je prvu meč loptu za trijumf od 2:0 i plasman u treću rundu takmičenja.