FK: Tim na okupu, Ana i JJ na terapijama

Ana Ivanović, Jelena Janković i Bojana Jovanovski su već u Beogradu i čeka se da danas stignu Aleksandra Krunić i Vesna Dolonc. Tako će biti zaokruženo reprezentativno okupljanje pred prvo kolo Svetske grupe protiv Slovačke koji se igra narednog vikenda u Nišu.

Proteklih dana je najveća zagonetka bila – da li će Jankovićeva biti u timu, jer se zna da je još na finalu Fed kupa u Pragu najavila da se povlači iz reprezentacije kako bi ustupila mesto mladjim snagama.

– Tačno je da je to bila Jelenina odluka, ali to je duboko pogodilo sve igračice, tim i naravno mene – polako je obrazlagao selektor. – Ona je već 12 godina u reprezentaciji, odigrala je najveći broj mečeva, pokazala neverovatnu požrtvovanost i odanost zemlji, dva puta bila dobitnik nagrade „Srce“. Jelena je uzor mladim igračicama i jednostavno sam morao još jednom da razgovaram sa njom i da joj kažem da poštujem odluku da se povuče, ali da još razmisli.

Ali, pristanak ne znači i definitivan izlazak na teren Jankovićeve u Niškom Čairu jer ima ozbiljnih problema sa stomakom.

– Povreda trbušnih mišića Jelene je veoma ozbiljna i ima ožiljak od nekoliko santimetara – otkriva Vraneš. – Ona je pod terapijama i definitivnu odluku doneće za nekoliko dana i to pitanje je veoma otvoreno.

Ali, nije tu kraj nepoznanicama – povredu ima i najbolja srpska teniserka.

– Anina odluka po pitanju reprezentacije je veoma jasna i ne dovodi se u pitanje. Ipak, i nju muči povreda ramena zbog koje nije dobro servirala na australijskoj turneji i takođe je na terapijama. I tu moramo da sačekamo odluku njenog lekarskog tima ali spremna je da pomogne. Nadam se da će sve biti u redu i da ćemo računati na nju – kaže kormilar naših dama.

Izvor: ŽURNAL