FK: Srbija lagano do 2-0

Kao što se i očekivalo, Srbija protiv Paragvaja nakon prvog dana vodi sa 2-0. Prvi poen našem timu u Novom Sadu donela je Aleksandra Krunić pobedom nad Veronikom Sepede Rojg rezultatom 6-1, 6-3. Sigurnan trijumf ostvarila je i Ana Ivanović protiv Monserat Gonzalez, bilo je 6-2, 6-0. Sutra su na programu preostala dva singla i dubl meč.

aleks

Duel je počeo sigurnim servisima sa obe strane, a onda je naša teniserka napravila brejk u trećem gemu, potom ga i potvrdila za 3-1. U petom gemu Krunićeva je uspela da još jednom oduzme servis rivalki, a onda je to učinila i u sedmom za konačnih i ubedljivih 6-1 u prvom delu igre.

Drugi set počeo je sjajno za Aleksandru koja je već u drugom gemu oduzela servis Veroniki, a potom potvrdila stečenu prednost za startnih 3-0. U nastavku je teniserka iz Paragvaja uzvratila brejkom, smanjila na 3-4, ali Aleksandra ništa nije prepustila slučaju, već je brejkom u sledećem gemu došla do 5-3, a potom i uspela da u narednom gemu iskoristi drugu meč loptu i dođe do konačnih 6-3.

ANA IVANOVIC

Potom su na terenu u Spensu izašle Ana Ivanović i Monserat Gonzalez. Jedan jedini problem imala je Ana Ivanović danas u meču sa 225. teniserkom sveta, a desio se u drugom gemu kada je na svoj servis izgubila gem. Nakon toga, Ana je uzela sve u svoje ruke, dozvolila je protivnici samo jedan gem do kraja meča.

Suočavala se Ana u 4. gemu prvog seta sa 3 brejk lopte, ali je uspela sve da ih sačuva i da na kraju slavi u, ispostaviće se, prelomnom trenutku meča. Paragvajka je bila dobar protivnik samo u prvih pet gemova, tj. do rezultata 3-2, kada je naša teniserka vezala devet gemova.