Finale za Nataliju Kostić i Tamaru Čurović u Nišu

Sezona fjučers turnira u Srbiji je počela. Prvi na redu bio je turnir 10k kategorije u Nišu, koji se igra na šljaci.

U kvalifikacijama učestvovalo je čak 34 teniserki iz Srbije. U glavni žreb plasiralo se 7. Pored njih, u glavnom žrebu našlo se još 8 teniserki, među kojima su 2. i 3.  nositeljka Tamara Čurović i Natalija Kostić. One su nastupale i u konkurenciji parova, gde su bile postavljene za 2. nositeljke.

U pojedinačnoj konkurenciji, Natalija Kostić je stigla do četvrtfinala. Tamo je pomalo neočekivano izgubila od Slovakinje Petre Uberalove, inače 6. nositeljke turnira. Natalija je pre ovog osvojila dva turnira i čak 13 mečeva u nizu. Ipak, izgubila je u dva seta, sa 2-6, 3-6.
Tamara Čurović otišla je korak dalje. Ona je došla do borbe za finale, ali je u polufinalu i ona neočekivano izgubila od nenositeljke Mire Antonitš iz Austrije, u dva seta, rezultatom 4-6, 3-6.

CUROVIC KOSTIC nis 2016

Ipak, srpske teniserke izborile su plasman u finale u konkurenciji parova. Bez izgubljenog seta došle su do finala. U polufinalu su bile bolje od Jelene Lukić i Jane Lazarević, koje su u četvrtfinalu iznenadile 3. nosuteljke turnira, turski tim Lutfiju i Hulju Esen.
U finalu, Tamara i Natalija izgubile su od prvih nositeljki Angeline Gabueve i Amine Anšbe iz Rusije, u dva seta, sa 5-7, 5-7.

Ovo je bilo dvadeset drugo finale u karijeri za Tamaru, dok je za Nataliju ovo petnaesto finale u karijeri. Za obe je ovo bilo drugo finale ove sezone. Za sada će ostati na deset titula i dvanaest poraza Čurovićeva i na sedam titula i osam poraza Kostićeva.

Sledeći na redu su turniri takođe 10k kategorije, u Prokuplju. Uskoro ćete na Nettenisu imati priliku da vidite ceo kalendar turnira u srbiji, i u muškoj i uženskoj konkurenciji, kao i istorijat održavanih turnira i njihovih osvajača. Pratite našu statistiku i rekorde i kalendare za više informacija.