Finale za Lajovića i Bozoljca

Srpski tandem Dušan Lajović i Ilija Bozoljac, igrali su finale čelendžer turnira u Sibiu, Rumunija, fonda 42,5k.

 

Lajovic i Bozoljac Sibiu Finale dubla 2015

Srpski duo bio je postavljen za treće nositelje turnira. Oni su na žalost poraženi od iznenađenja turnira, dobitnika specijalne pozivnice (WC), domaćih tenisera Viktora Krivoja i Petru-Aleksandra Lunkana. Rumuni su trijumfovali neočekivano lako, sa 6-4, 6-3.
Dušan i Ilija su u  polufinalu  bili bolji od prvih nosilaca, hrvatskih tenisera Antonia Šančića i Dina Marcana, koji su u četvrtfinalu pobedili Miljana Zekića i Iliju Vučića.

Dušanu je ovo bilo treće finale u konkurenciji parova, s tim da su prva dva bila na turnirima ATP250 kategorije, gde je u jednom i trijumfovao.
Iliji je ovo bilo čak 25. profesionalno finale u konkurenciji parova, od toga 20. na čelendžer nivou. Za sada je ostao na 14 titula.

U pojedinačnoj konkurenciji u Sibiu učestvovala su četiri predstavnika iz Srbije.

Lasla Đerea, inače trećeg nosioca turnira, iznendio je neočekivani finalista dubla, kvalifikant u singlu, Petru Aleksandru Lunkanu. I to neočekivano lako, sa 6-2, 6-4.
Peđa Krstin je takođe poražen u prvom kolu, gde je nakon izgubljenog seta od 5-7, predao meč Filipu Horanskom iz Slovačke.
Dušan Lajović je nakon titule u Banja Luci, došao u Rumuniju kao apsolutni favorit. Srpski teniser, inače prvi nosilac turnira, poražen je neočekivano u četvrtfinalu . Od njega  je bio bolji Rumun Adrian Ungur  sa 6-4, 2-6, 6-3. Ungura je prošle nedelje Dušan pobedio u polufinalu turnira u Banja Luci.
Miljan Zekić
je nastavio sa odličnom formom i stigao do polufinala na čelendžeru drugu nedelju u nizu. Od njega je bolji bio Španac Pere Riba, sa 6-3, 7-5.

Upravo Riba i Ungur igraće finale ovog turnira.