Finale za Barbaru Bonić u Tunisu

Srpska teniserka Barbara Bonić, nije uspela da osvoji titulu na fjučers turniru u Tunisu. Bonićeva je na putu do finala bila ubedljiva, pružala je odlične partije, ali je poražena u meču za titulu. Bolja od nje bila je Jelena Simić iz Bosne i Hercegovine (WTA 698) sa 6-2, 6-4. Veliki problem Bonićevoj u ovom meču predstavljao je servis, jer je od 9 odigranih gemova na svoj servis osvojila samo jedan.

U prvom setu, srpska teniserka nije imala mnogo šansi jer je protivnica uvek prva dolazila do brejka prednosti, dok je u drugom setu Bonićeva bila ta koja je konstantno vodila i imala brejk prednosti, ali nije uspevala da zadrži servis i materijalizuje stečenu prednost, što je Simićeva iskoristila i brejkom u 10. gemu drugog seta stavila tačku na ovaj meč i tako osvojila drugu uzastopnu titulu na turnirima u Tunisu.bonicBarbari je ovo treće finale u karijeri, a prvi poraz u finalima. Prethodna dva finala igrala je 2013. godine u Egiptu ($10.000) i u Kini ($25.000$). Bonićeva je trenutno 747. teniserka sveta, a bodovi osvojeni na ovom turniru doneće joj skok za oko 50 mesta na WTA listi (biće oko 692. mesta).

U dubl konkurenciji, Bonić i Lazareva (RUS) su kao prva nositeljke poražene od nemačko-ukrajinske kombinacije Jebavi/Kirpot sa 6-4, 6-0. Bonić i Lazareva su povele 3-0 sa dva brejka prednosti, ali su onda potpuno stale i osvojile samo jedan gem od narednih 13 koje su odigrale.

SPORTEVASION ITF FUTUR SUMMER TOUR, Tunis, Tunisia, $10.000, šljaka:
1. kolo:
Barbara Bonić (SRB, 7) – Abir El Fahimi (MAR) 6-0, 6-0
2. kolo:
Barbara Bonić (SRB, 7) – Rita Atik (MAR, WTA 1113) 6-1, 6-3
1/4 finale:
Barbara Bonić (SRB, 7) – Jasmin Jebavi (GER, 4, WTA 644) 6-3, 6-4
1/2 finale:
Barbara Bonić (SRB, 7) – Margarita Lazareva (RUS, 1, WTA 380) 6-3, 6-1
FINALE:
Barbara Bonić (SRB, 7) – Jelena Simić (BIH, 6, WTA 698) 2-6, 4-6

Na ITF turniru u Rusiji (Moskva, 25k, šljaka) Vesna Dolonc i Doroteja Erić sastale su se već u 1. kolu i pobedu je odnela Doroteja rezultatom 2-6, 6-3, 6-1. Nakon srpskog derbija, Erićeva je u 2. kolu napravila iznenađenje eliminisavši 3. nosioca Jekaterinu Bučkovu sa 2-1. Ipak, srpska teniserka je stala u četvrtfinalu pošto ju je rezultatom 6-2, 6-2 savladala domaća takmičarka Natalija Vihljanceva (7. nosilac). 

Srpska teniserka Dejana Radanović ostvarila je najveću pobedu u karijeri, pošto je u prvom kolu na turniru u Belgiji (Koksajde, $25.000) sa 6-3, 6-3 bila bolja od Ankite Raine iz Indije. Raina je bila postavljena za 6. nosioca na ovom turniru, nalazi se na 233. mestu WTA liste, dok je Radanovićeva do glavnog žreba došla kroz kvalifikacije, a njen trenutni plasman na WTA listi je 652. mesto. Dejana je poražena u drugom kole od Šerezad Re iz Francuske (WTA 309) sa 6-1, 6-4. Za Dejanu je ovo bio prvi nastup u glavnom žrebu turnira od 25.000 dolara.dejanaNa fjučersu u Austriji (Beč, 10k, šljaka) Nataša Košanin i Jelena Janošević izgubile su na startu kvalifikacija, dok je korak dalje otišla Mila Mašić, ali je poražena u 2. kolu kvalifikacija. Lep rezultat ostvarila je Teodora Radosavlejvić na fjučersu u Turskoj (Bursa, 10k, šljaka). Ona je kroz kvalifikacije stigla u glavni žreb, da bi je u 2. kolu zaustavila 8. nositeljka iz Nemačke. U Bugarskoj (Plovdiv, 10k, šljaka) Mila Popivoda poražena je na startu singla, dok je u dublu zajedno sa Bugarkom Ivanovom stigla do četvrtfinala. Tamara Čurović je na istom turniru igrala četvrtfinale singla i dubla. U singlu je nakon dve startne pobede izgubila od Francuskinje Margo Jerolimo sa 6-4, 4-6, 0-6.

Milana Spremo je kao 8. nosilac na fjučersu u Rumuniji tražila nastavak pobedničke serije. Uspela je da stigne do četvrtfinala, ali je onda predala meč domaćoj takmičarki početkom drugog seta. Na istom turniru u kvalifikacijama nastupile su još tri srpske teniserke, ali nijedna nije ušla u glavni žreb. Nina Nikitović je poražena u 2. kolu, Anamarija Stevanović već u prvom, dok je Džina Milovanović bila na korak od glavnog žreba, ali ju je zaustavila Italijanka Pajrone u 3. kolu kvalifikacija.

Što se muškaraca tiče, samo je Marko Tepavac igrao fjučers i to u Egiptu na betonu. Kao drugi nosilac veoma lako je stigao do polufinala izgubivši pri tome samo 17 gemova, da bi ga u polufinalu zaustavio Britanac Vord (4. nosilac) sa 6-1, 6-4. U dublu je Marko ispao u prvom kolu.