Finale: Serena – Marija

Ni srećniji raspored, ni umor protivnica, ne mogu umanjiti zasluge sutrašnjih finalistkinja Istanbula, Serene Vilijams i Marije Šarapove.

Pogotovu ne Serene, koja je bez izgubljenog seta stigla do finala. U polufinalnom meču bilo je 6-2, 6-1 i bez obzira na lošije kretanje Radvanske, bilo je jasno da je Serena, u sadašnjoj formi, ipak preveliki zalogaj za Poljakinju.

Da li je Šarapova jedina koja se može suprostaviti Amerikanki videćemo u sutrašnjem meču. Nesumnjivo da je Marija danas znala šta treba da radi i to uspešno sprovela u delo. Azarenki jeste ponestalo energije ali se mora priznati da nije uspela da prevaziđe oscilacije koje je imala od početka turnira. Ta nestabilnost je koštala Azarenku nekih nepotrebno provedenih minuta na terenu, kao i ozbiljnijeg otpora, ako ne i pobede nad Serenom u poslednjem kolu takmičenja po grupama.

Danas je bilo lakih, 6-4 6-2 i delimični revanš za gomilu poraza u sezoni od Azarenke. Bez obzira na to, Marija je pokazala da je mentalno i fizički na vrhuncu pa će finale biti svojevrstan izazov za obe. Nekadašnje najbolje na svetu, koje žele da pokažu da su baš one to mesto trenutno više zaslužile od one koja će ga zadržati najmanje do kraja godine. Može li bolje?