Finale Šangaja za Novaka Đokovića

Novak Đoković je u finalu mastersa u Šangaju, pošto je u polufinalu lakše nego što se očekivalo savladao drugog tenisera sveta Endija Marija sa 2-0, po setovima 6-1, 6-3.

noleMari je u Kanadi uspeo da okonča seriju Đokovića od osam pobeda u međusobnim okršajima, ali je prvi teniser sveta novu otvorio u polufinalu Šangaja. Britanac je ličio na prosečnog tenisera, pravio je neverovatne greške, sve mu je smetalo tokom meča, pa ne čudi što je Đoković skoro na svaki servis gem Endija imao brejk šansu. 

Mari je vrlo nervozno ušao u meč, nije ga služio prvi servis, što je Đoković iskoristio već u trećem gemu, sa nulom napravio brejk, potom dodao još dva i posle 25 minuta vodio sa 1-0. Činilo se da će Britanac uspeti da se vrati u igru, pošto je na startu drugog seta napravio brejk. Ali, samo je razbesneo Novaka koji je uzvratio sa dva vezana brejka (3-1). Sačuvao je prednost do kraja, pa na svoj servis gem posle 69 minuta igre realizovao drugu meč loptu za plasman u finale.

Ovo je Novaku bila 20. pobeda nad britanskim teniserom, a u obračunu za titulu u Šangaju prvog tenisera sveta čeka Žo-Vilfrid Conga koji je u tri seta pobedio Rafaela Nadala.