Finale pre Finala!

U četvrtfinalnim mečevima gornje polovine žreba Novak Đoković pobedio je nemačkog tenisera Florijana Majera ubedljivim rezultatom 6:4, 6:1, 6:4,  dok je Rodžer Federer takođe ubedljivo 6:1 6:2 6:1, savladao ruskog tenisera Mihaila Južnog, koji je u trećoj rundi izbacio osmog nosioca Janka Tipsarevića.

U druga dva četvrtfinala, Žo Vilfred Conga pobedio je još jednog nemačkog tenisera Filipa Kolšrajbera, u četiri seta, dok je, identičnom set razlikom, domaći teniser Endi Mari pobedio španskog tenisera Davida Ferera.

Sada je na redu polufinale u kojem će se prvi put na londonskoj travi sastati vladajući šampion Vimbldona Novak Đoković i šestostruki šampion ovog turnira Rodžer Federer. Taj meč u velikoj meri odlučiće o tome ko će narednog ponedeljka biti prvi na ATP listi, jer u slučaju da osvoji Vimbldon, Švajcarac će prestići Srbina i vratiti se na čelo ATP liste…

 WBD
Pobeda
Finale
PF
Đoković
12280
11480
11000
Federer
11075
10275
9795

Što se preostalih srpskih tenisera tiče, Nenad Zimonjić plasirao se u četvrtfinale miks dubla, dok se  naš junior Nikola Milojević plasirao takođe u četvrtfinale singla juniorskog Vimbldona.