Finale Istanbula u dublu za Jelenu Janković

Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Istanbulu u konkurenciji dublova u paru sa Turkinjom Čaglom Bujukakčaj. Jankovićeva i turska teniserka su u polufinalu slavile protiv Estonke Anet Kontavait i Jelizavete Kuličkove iz Rusije sa 6-3, 2-6, 10-6, posle jednog sata i sedam minuta igre. Njihove rivalke u finalu biće Ruskinja Darja Gavrilova i Elina Svitolina iz Ukrajine.rsz_jelenaJelena i Čagla su u prvom setu brzo napravile brejk, već u drugom gemu, a onda su novim za 5-1 došle nadomak osvajanje prvog dela igre. Već u sledećem gemu rivalke su uzvratile ribrejkom, ali su onda Janković i Bujukakčaj mirno privele set kraju osvojivši ga sa 6-3.

Drugi set je obilovao brejkovima, teniserke su očajno servirale, a samo jedan gem je osvojio par koji je bio na servisu. U svoj toj igri bolje se snašao par Kontavait/Kuličkova, te je potvrdom brejka za 4-1 u stvari i rešio pitanje osvajača ovog seta. Nakon tog gema videli smo i dalje brejkove sa svih strana, ali je to bilo dovoljno za Estonku i Ruskinju, te za njihovih 6-2 u ovom delu igre.

Treći deo, koji se igra do 10 poena, pripao je Srpkinji i Turkinji sasvim zasluženo. Opet smo videli reviju oduzetih servisa, ali su se nakon 3-3, Jelena i Čagla odvojile, a potom i uspele da sačuvaju svoju prednost za konačnih 10-6.