Finale i titula za Ninu Stojanović

Srpska teniserka Nina Stojanović ove sezone igrala je samo sedam turnira. Od toga, na čak četiri je stigla do finala u pojedinačnoj konkurenciji, a na dva do finala u konkurenciji parova.
Ove nedelje, Nina je igrala na turniru 25k  kategorije u Braunšvajgu u Nemačkoj. Nakon poraza u konkurenciji parova, Nina je došla do prve titule ove sezone u pojedinačnoj konkurenciji.

nina stojanović braunšvajg 2016

U finalu, Stojanovićeva je bila bolja od Ekaterine Gorgodže iz Gruzije. Nina je slavila u dva seta, rezultatom 6-4, 6-3.
Nakon što je u taj brejku izgubila prvi set na turniru u prvom kolu, Nina je dobila narednih deset bez većih problema. Meč osmine i četvrtfinala odigrala je u istom danu a onda u polufinalu savladala 1. nositeljku turnira, pedeset mesta bolje rangiranu Anu Šifer iz Nemačke. Nina je bila postavljena za 4. nositeljku.

U konkurenciji parova, Stojanovićeva je zajedno sa Anitom Husarić iz Bosne u polufinalu bila bolja od 2. nositeljki, domaćih teniserki Šifer-Geuer, a onda u finalu izgubila od još jednog nemačkog para Hobgarski-Gerlah. Srpsko-bosanski tandem izgubio je u dva seta, rezultatom 4-6, 2-6.

Ukupno, ovo je Nini bilo 11. finale u karijeri, a 4. ove sezone u pojedinačnoj konkurenciji i došla je do svoje 4. titule u karijeri. Od toga, pet finala je igrala na turnirima 10k kategorije (dve titule) pet na turnirima 25k kategorije (dve titule) i jedno na turnirima 50k kategorije. Zanimljivo je da joj je ovo bilo prvo finale na šljaci.
U konkurenciji parova brojke su sledeće – 16 finala, 13 titula u karijeri, ove sezone 1-1. Od toga na 10k – 8-1, 25k 5-2.

Ovaj uspeh doneće Stojanovićevoj novi najbolji  rang u karijeri, jer će od narednog ponedeljka biti među 230 najboljih na WTA listi.

Naredne nedelje Nina će igrati na turniru u Švedskoj, takođe 25k kategorije i koji se igra na šljaci.