Finale i titula za Kecmanovića

Srpski teniser Miomir Kecmanović igrao je finale i u pjedinačnoj i u konkurenciji parova na juniorskom turniru u Osaki. U konkurenciji parova je došao do titule, dok je u pojedinačnoj poražen u finalu.
miomir-kecmanovic-osaka-2016

kecmanovic-osakaU pojedinačnoj konkurenciji Miomir – 3. junior ITF liste, je bio postavljen za 1. nosioca i do finala je izgubio smao jedan set u pet mečeva, koje je uglavnom dobijao veoma ubedljivo. Ipak, u finalu je u tri seta poražen od 2. nosioca, 5. juniora sveta Josuke, Vatanukija iz Japana. Domaći teniser je slavio sa 2-6 6-3 6-2.
Ovo je bio treći susret ova dva tenisera, prethodno je  Japanac slavio u osmini finala Australijan opena a srpski teniser u polufinalu US Opena. 

U konkurenciji parova Kecmanović je u tandemu sa Ergijem Kirkinom iz Turske bio postavljen za 2. nosioce. U četiri meča do finala izgubili su svega 15 gemova i ni jedan set. U finalu su igrali protiv 1. nosilaca Toru Horie i Jute Šimicua iz Japana i slavili rezultatom 6-2 4-6 10-2.

Turnir u Japanu spada u GA kategoriju i jedan je od pet turnira te kategorije, koji su po jačini odmah ispod Gren Slemova. Do kraja sezone ostao je još jedan turnir ove kategorije, poznati Orindž Boul, na kom je Miomir branilac titule.