Finale i četvrtfinale za Aleks

sp-krunicAleksandra Krunić plasirala se u  finale turnira u Irapuatu, Meksiko, u konkurenciji parova sa koleginicom iz Švajcarske Amrom Sadikovvić.
Njih dve su na putu do finala u četvrtfinalu izbacile četvrte nositeljke Katerzinu Oiter i  Magdu Linet iz Poljske (koju je takođe pobedila i u pojedinačnoj konkurenciji u prvom kolu) tek nakon produženog tajbrejka,  a zatim u polufinalu u dva seta (7-5 6-3) i meksički ”vajld kard” Ksimena Ermoso i Viktrija Rodrigez, koje su pre toga pobedile druge nositeljke na turniru.

Eventualnom titulom Aleksanra bi se mogla naći među 200 najboljih dubl igračica sveta po prvi put.

U pojedinačnoj konkurenciji je, nakon pobede nad Linet od 6-2 6-2, bilo dovoljno samo pet gemova u drugom kolu, jer joj je protivnica Tara Mur iz Amerike predala nakon što  je Aleks povela  5-0.

Za polufinale igra protiv Beloruskinje Poline Pekhove (328wta) koja je iznenadila drugu nositeljku Karolin Garsija iz Francuske.

Turnir u Irapuatu pripada ITF seriji i kategoriji 25k. Pobednica dobija 50 poena, poražena 32.
Samim plasmanom u četvrtfinale Aleks će popraviti svoj najbolji plasman an  WTA singl listi, a daljim prolazom će sasvim sigurno ući među 160, a možda i 150 najboljih na svetu!