Finale!

U subotu, u ženskom finalu Vimbldona, sastaće se Serena Vilijams i Agnješka Radvanjska.

Iskoristivši povoljan žreb, Poljakinja, koja je postavljena za trećeg nosioca, ovo će biti prvo Gren Slem finale u karijeri. Ona je u svom prvom GS polufinalu u karijeri savladala Nemicu Angelik Kerber sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Pre turnira, Radvanjska je bila treća, a nakon njega, biće najmanje drugo, sa šansom da postane i prva teniserka sveta, ako osvoji titulu.

br Poeni: Pre Branila Dodati  Posle 
1 Victoria Azarenka 8800 900 900 8800 max
2 Agnieszka Radvanska 7230 100 1400 8530  9130

Sa druge strane, Amerikanka je opet bila najbolja kada je najpotrebnije. Nakon što je izbegla iznenađenja u trećoj i četvrtoj rundi protiv Đi Ženg i Jaroslave Švedove, igrajući oba puta u tri seta, u četvrtfinalu je u dva seta pobedila braniteljku titule Čehinju Petru Kvitovu. Serena je u polufinalu, koje jevažilo za finale pre finala,  bila bolja od BeloruskinjeViktorije Azarenke uz taj-brejk u drugom setu – 2:0 (6:3, 7:6). Ovo će biti njeno sedmo finale na Vimbldonu, i potencijalna peta titula. Pre turnira, Serena je bila šesta, dok će nakon njega biti četvrta teniserka sveta.

Serena i Agnješka već su se sastajale na Vimbldonu i to u četvrtfinalu 2008. Mlađa sestra Vilijams je bila bolja, kao i u Berlinu iste godine. To su jedini mečevi koje su međusobno odigrale ove teniserke.

U muškoj konkurenciji ostaje da se vidi ko danas proći u finale, a parovi su Đoković-Federer, još jedno finale pre finala, i Mari-Conga.