Dupla finala za Vojislavu Lukić i Nataliju Kostić

Na fjučersima koji se igraju u Egiptu, odnosno u Srbiji, naše igračice uspele su da stignu do meča za titulu.

Vojislava LukicU Šarm el Šeiku novi povratak tenisu započela je Vojislava Lukić, nekada plasirana tik ispod 200. mesta (203. mesto 2007. godine). Kako je trenutno bez ranga, ona kroz kvalifikacije mora sebi da obezbedi učešće u glavnim žrebovima na fjučersima. Do sada je sve turnire odigrala u Egiptu, a  stizala je do 2.kola, jednog četvrtfinala i danas do prvog povratničkog finala.

Vojislava je danas izgubila prvi set na turniru, uključujući i kvalifikacije. U polufinalu bolje je bila od Sovdžanje Baviseti 6-2, 3-6, 6-3. Za sedmu titulu i 12 WTA poena igraće protiv Valerije Strahove iz Ukrajine.

Ovo je Vojislavi treći turnir na kom je stigla do bodova, pa će od onog tamo ponedeljka ponovo imati WTA rang. Ukoliko izgubi sutra, sa 10 poena biće oko 1000. mesta, a ukoliko osvoji trofej uz 15 poena  pojavila bi se oko 880. mesta.

Vojislava je ušla i u finale dubla, sa Haine Ogatom. Nakon četrvtfinala prošle nedelje, ove sedmice stigle su do borbe za trofej, a protivnice će im biti Dart/Vilijams.

Natalija KostićNatalija Kostić igra na fjučersu u Zaječaru, i uspela je da uđe u finale singla i dubla.

Danas je u srpskom polufinalu bila bolja od Eme Polić 6-1, 6-4, i za svoju sedmu titulu igraće protiv Jelizavete Jančuk.

U dublu Natalija je u paru upravo sa Jančuk došla do petog dubl trofeja. One su sa 6-3, 7-5 bile bolje od para Nankarov/Štefkova.

Ovo je Kostićevoj najbolji rezultat u sezoni, a pomoćiće joj u odbrani poena koje brani početkom septembra, a to su poeni osvojeni plasmanom u finale fjučersa u Beogradu. Ovi poeni će je vratiti do oko 500. mesta, a titula bi je dovela do 480. mesta na WTA listi.