Finala za Lajovića i Jankovića

Dušan Lajović će sutra igrati najveće finale karijere, dok će Miki Janković igrati prvo finale u seniorskoj karijeri, nakon sjajnih pobeda u polufinalnim mečevima.

170511_172533_39lajovic_perenyiDušan Lajović igra u Italiji, na čelendžeru nagradnog fonda 85.000+H. Uprkos činjenici da nije nosilac, Lajović je stigao do finala u kome će igrati protiv Robina Hasea, trenutno 66. tenisera sveta.

Najteži i jedini meč u tri seta, Lajović je igrao u prvom kolu, kada je savladao De Grefa, a zatim je lako pobedio Oliva, Meferta i u polufinalu Somdeva Devarmana, sa 6-1, 6-3. Turnir je izuzetno jak i koriste ga mnogi dobri teniseri da poprave slabiji rezultat na Rolan Garosu i ispadanje u prvoj nedelji Gren Slema u Parizu. Prva četiri nosioca su bili Kližan, Hase, L. Majer i Pelja.

Protiv Hasea Dušan nikada nije igrao, a plasmanom u finale obezbedio je rang karijere u ponedeljak, kada će prvi put biti u 135 tenisera. Titulom bi se pomerio za još desetak pozicija.

Naredne nedelje igra u Francuskoj, na turniru nagradnog fonda 30.000+H.

Miki Janković se plasirao u prvo seniorsko finale, na fjučersu u Bosni i Hercegovini, preokrenuvši polufinalni meč protiv trećeg nosioca, Jebavia. Do finala savladao je Pehara, Čelebića, Krstina i danas Jebavia, rezultatom 2-6, 6-0, 6-1, a u finalu će igrati protiv šestog nosioca, Kristijana Mesaroša iz Hrvatske.

Plasmanom u finale, Miki je obezbedio rang karijere, koji je trenutno 770.mesto.

I naredne nedelje igra u Bosni i Hercegovini na fjučersu.