Finala za Đerea i Krunićevu

Laslo Đere i Aleksandra Krunić plasirali su se u finala turnira u Senegalu i Turskoj.

laslo3Laslo Đere još uvek traži formu nakon povrede koja ga je odvojila od terena (više o tome nam je Laslo pričao u ekskluzivnom intervjuu koji možete videti OVDE). Po prvi put nakon septembra, Đere će igrati meč za titulu, a prvi put će  igrati u finalu turnira kategorije 15k.

On je u Senegalu drugi nosilac, a danas je u tesnom meču dobio Gregoara Barera(ATP 467.), 7-5, 3-6, 7-6(0). Za najveći trofej u karijeri igraće protiv prvog nosioca Aldina Šetkića.

Laslo je ovim plasmanom obezbedio skok na listi koja izlazi za deset dana sa 391.mesta do 362. a titula bi ga dovela do oko 340.mesta, koje bi mu  ujedno bilo rang karijere.

Ovo je Laslu deseto finale, najveće u karijeri, a do sada ima pet osvojenih trofeja. Šetkić je trenutno 232. igrač sveta, a do sada nisu igrali jedan protiv drugog.

Aleksandra Krunić, USO 2014Prvi nosilac u turskoj Ankari, na turniru 50k je Aleksandra Krunić i tu ulogu opravdava. U polufinalnom meču bila je bolja od Valentine Ivahnenko (WTA 436.), 6-4, 6-4. Za titulu će igrati protiv visoke Uzbekistanke, koja se vraća nakon povrede, Akgul Amanmuradove (WTA 246.).

Aleksandra je plasmanom u finale obezbedila rang karijere, na 93. mestu, a titula bi je odvela još dalje, do 87. mesta. Posebno raduje forma Krunićeve, koja je još uvek u pripremama za novu sezonu, tako da su ovi mečevi svakako podsticaj za Aleksandru da konačno zasija u punom sjaju.

Nakon Turske, Aleksandra nastavlja sa pripremama, pa ide u Kinu, gde će igrati kvalifikacije WTA turnira u Šendženu.