Filipova propuštena šansa!

16752 - Filip Krajinović - foto- official Facebook Fan PageRetko se ukazuje prilika teniseru, koji je po plasmanu jedva u top 400 na ATP listi, da zaigra u glavnom žrebu nekog ATP turnira i da je na korak od drugog kola. Filipu jeste, tačnije sam je izborio takvu priliku, ali je na kraju izgubio od Španca Bautiste Aguta, 57. tenisera na svetu, sa 4-6 7-6(5) 6-0.

Na kraju je bilo surovo, ali je svakako posledica Filipove povrede (tražio je medicinsku pomoć zbog ruke posle prvog seta), mentalnog pada i iskustva protivnika. Sve bi bilo drugačije da je Filip iskoristio 4-2 u taj brejku drugog seta. Tu je do izražaja došlo iskustvo Aguta koji je pre samo mesec dana igrao finale Čenaija i uzeo set Janku Tipsareviću.

Filip nije pogodio prvi servis, stegao se i napravio grešku, a onda je Agut iskusno pronašao dva prva servisa i stigao do 5-4 i bilo je jasno da će osvojiti i šesti taj brejk u ovoj sezoni, bez ijednog izgubljenog! Zanimljivo da je Španac u drugom kolu AO izgubio od Melcera, ali je dva seta osvojio upravo u taj brejku!

Bilo je i poluprilika na 4-4 i 5-5, kada je Filip imao 15-30, ali to je sada prošlost. Uspešno prebrođene kvalifikacije i odličan otpor daleko bolje rangiranom teniseru, znače da Filip vredi bar za blizu top 100 i da je na njemu, da li će ostvariti sav svoj potencijal. Rad i pametnija glava su recept, svakako!