Filip u polufinalu, sve bliži top 200

Filip Krajinović je ušao u polufinale čelendžera u Kazablanci, iz kategorije 30k+H, nakon što mu je četvrtfinalni meč predao Jan Hajek, nakon odigranog seta.

Filip KrajinovićFilip je osvojio prvi set u taj brejku (7-4), a nakon toga Hajek, prvi nosilac, je predao meč. U prva dva servis gema, Filip je odbranio šest brejk lopti, da bi svoju šansu iskoristio i poveo 4-2. Tada je Čeh osvojio tri gema, ali nije uspeo da odservira za set pa se ušlo u taj brejk. Filip je od 3-4 vezao četiri poena i osvojio set, nakon čega je Čeh predao meč. Za plasman u finale, rival će mu biti Dominik Tim, 142.igrač sveta.

Jedini prethodni duel ove dvojice je na isti način rešen, jer je u Trnavi 2010.godine, Filip osvojio set u taj brejku, a zatim je Čeh predao meč.

Filip je ovim rezultatom obezbedio skok na oko 220. mesta, sa sadašnjeg 243. Ulazak u finale bi ga doveo do otprilike 205.mesta, a titulom, koja bi mu bila prva nakon osam poraza u finalima, Filip bi ušao među 200 najboljih, gde nije bio još od 16.avgusta 2010. godine! Od kraja avgusta, na pet turnira, četiri puta je bio u finalu (sve na fjučersima), a na jedinom čelendžeru u tom nizu izgubio je u 2.kolu.