Filip u finalu Kortine

krajinovic_0

Filip Krajinović dobio je dvodnevni srpski duel u Kortini i tako prošao u svoje peto finale na čelendžerima, treće ove godine . Rezultat je glasio 2-6 7-5 6-3 za Krajinovića.

Filip i Viktor su bili primorani da igraju dva dana jer ih je ometala kiša. Viktor je osvojio prvi set u kome smo videli čak četiri brejka, a rezultat je bio 6-2. Već u drugom setu Filip je zaigrao bolje i uspeo je da u jedanaestom gemu oduzme Viktoru servis i osvajanjem svog servisa  obezbedio je treći i odlučujući set (rezultat drugog 7-5). Međutim, već u drugom gemu bili  su prinuđeni da napuste teren do sledećeg dana. U trećem setu su čuvali servise do petog gema kada je Filip prvi oduzeo servis Viktoru, a onda je to učinio još jednom u poslednjem gemu,  pa je okončao meč ukupnim rezultatom 2-6 7-5 6-3.

Krajinović je uz 57% ubačenog prvog servisa  imao  samo dva asa uz pet duplih grešaka, dok je Viktor imao čak devet aseva i samo jednu duplu grešku. Filip će ovom pobedom obezbediti napredak od oko dvanaest mesta, a ukoliko pobedi naći će se  oko 111. mesta. Njegov protivnik u finalu je domaći teniser Federiko Gajo(368. 22 god.), koji se u glavnom žrebu našao zahvaljujući specijalnoj pozivnici.  Viktor će napraviti veliki napredak od oko sto pedeset mesta pa će od sledeće nedelje biti u prvih 500(oko 475 pozicije).

Filipu će ovo biti trinaesto finale u karijeri, peto ove godine, a do sada je trijumfovao samo u tri (dva puta na turnirima 15k, a jednom na čelendžeru 50 k kategorije, sva tri ove godine)

Finale će biti odigrano takođe danas, posle kratkog odmora.