Filip osvojio Kortinu

Filip Krajinović, KORTINA  2014Srpski teniser Filip Krajinović  osvojio je čelendžer 75k (€42K+H) kategorije u Kortini, Italja, pobedivši domaćeg tenisera Federika Gaja (368.ATP)  rezultatom 2-6 7-6(5) 7-5 . To je Filipova druga čelendžer titula, posle osvojene Vičence takodje u Italiji.

Filip je oko sat vremena pre početka zavrsio meč sa Viktorom, a izgledalo je na početku da je to itekako imalo uticaja na njega. U uvodnom gemu krenulo je dobro za Krajinovića, jer je  odmah uzeo servis Federiku, ali posle toga je sve pošlo nizbrdo. Domaći teniser delovao je ubedljivo na terenu i jako lako je uzeo prvi set, rezultatom 6-2. Filip je imao jedan as i dve duple greške, a Gajo po jedan as i jednu duplu grešku.

U drugom setu srpski teniser je izgledao bolje i čak je dva puta uzeo servis Italjijanu, ali ni jednom nije uspeo da ga potvrdi, pa su tako teniseri otišli u taj brejk. Opet je uspeo Filip da uzme prvi poen i to na Gajov servis, ali je izgubio svoja dva, pa je Federiko do promene strana bio u prednosti i sve je izgledalo kao da će Krajinović izgubiti još jedno finale. Tada se Filip trgao, zaigrao bolje i prvi je stigao do set lopte koju je i iskoristio. Filip je imao po jedan as i jednu duplu grešku, dok je domaći teniser imao dva asa, ali i čak četiri duple greške. 


U trećem setu Filip je odmah na početku izgubio servis, ali je već u sledećem uspostavio ravnotežu. Relativno mirno su čuvali svoje servise, obojica do desetog gema. Do tada Filip je spasio dve brejk lopte. A u desetom gemu na servis  Federika, Krajinović je imao dve meč lopte koje nije iskoristio. Međutim ponovo je do meč lopti došao u narednom servis gemu rivala i uspeo je da iskoristi treću  izvanrednim vinerom i tako  dođe do svoje druge čelendžer titule, a ukupno četvrte u karijeri(sve četiri ove godine).

Filip  je imao na kraju po tri asa i  duple greške, 50% ubačenog prvog servisa i iskoristio je 5 od deset brejk lopti. Gajo je sa druge strane imao sedam aseva, osam duplih grešaka, takođe 50% ubaubačenog prvog servisa i iskoristio je 6 od 11 brejk lopti.Filip će posle osvojene titule postati 111. ili 112. teniser, zavisi od ishoda finala u Vankuveru, gde Krajinoviću ne bi odgovarala pobeda Bagdatisa.