Filip Krajinović na korak od glavnog žreba

Srpski teniser Filip Krajinović nastupa u kvalifikacijama na turniru ATP250 serije u Stokholmu, Švedska. Krajinović, inače 2. nosilac kvalifikacija, je ubedljivo prošao prve dve runde, što je i očekivano s obzirom na rang njegovh protivnika.

FILIP STOCHOLM 2015

U prvoj rundi Krajinović je igrao protiv Filipa Vegera iz Hrvatske (553. ATP). Nakon malo neočekivanih problema u prvom setu, srpski teniser je ipak trijumfovao u dva seta – 7-6(4), 6-3.
U prvom setu je poveo 3-1, da bi Hrvat preokrenuo rezultat i čak došao do set lopti na 5-4. U taj brejku je hrvatski teniser došao do 4-2, ali je Srbin preokrenuo osvojivši pet poena u nizu. 
Drugi set je Filip osvojio ubedljivije, ali je u tri poslednja gema bilo velike borebe, mnogo izjednačenja, neiskorišćenih  brejk, a i meč lopti. Na kraju se sve ipak dobro završilo po Krajinovića, koji je iskoristio četvrtu meč loptu za trijumf.

U drugoj rundi Filip je imao dosta lakši posao. Igrao je protiv 1116. tenisera sveta Karla Sederlunda iz Švedske i slavio ponovo u dva seta – 6-3, 6-0.
Brejkom u prvom i poslednjem gemu prvog seta Filip je pokazao da ovaj put neće dozvoliti iznenađenja i preokrete, a onda dominantnom igrom osvojio i drugi set bez izgubljenog gema. 

U narednoj rundi Filip će igrati protiv Miloša Sekulića iz Švedske (1068. ATP) u borbi za glavni žreb turnira u Švedskoj.  

Miljan Zekić nastupao je na turniru ATP500 kategorije u Beču. Tamo nije imao sreće jer je već u prvom kolu igrao protiv 1. nosioca kvalifikacija Jana Lenarda Štrufa iz Nemačke. Nemac je poveo 5-1 bez problema, kada mu je Zekić predao meč zbog povrede.