Filip Krajinović i Dušan Lajović prošli kvalifikacije

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u glavni žreb turnira iz serije 250 u Stokholmu. Reprezentativac Srbije je u poslednjoj rundi kvalifikacija savladao Šveđanina srpskog porekla, Miloša Sekulića sa 2-0, po setovima 6-2, 6-1 posle samo 54. minuta igre.

Krajinović je bio postavljen za drugog nosioca u kvalifikacijama za glavni turnir, a na tom putu je prebrodio tri prepreke. Srbin je na startu najpre bio bolji od imenjaka iz Hrvatske, Filipa Vegera sa 7-6, 6-3, da bi plasman u finalnu rundu obezbedio preko 18-godišnjeg Šveđanina Karla Soderlunda prepustivši mu samo tri gema 6-3, 6-0.

krajinovic i lajovicDobar je bio i Dušan Lajović koji se plasirao u glavni žreb ATP turnira iz serije 250 u Moskvi. Naš igrač je u poslednjem kolu kvalifikacija eliminisao Nemca Tobijasa Kamkea sa 2-0, po setovima 7-5, 6-3, nakon jednog sata i 35 minuta igre. Dušan se ovim trijumfom pridružio u glavnom žrebu Viktoru Troickom.

Lajović je bio prvi favorit u kvalifikacijama, a u potpunosti je opravdao tu poziciju pošto je sve rivale pobedio sa maksimalnih 2-0. U prvom kolu Srbin se sastao sa domaćim igračem Perfilovim, zatim je na red došao ruski veteran Dmitrij Tursunov, a potom za kraj i Tobijas Kamke.