Ferero i zvanično rekao “zbogom”

  Nekadašnji prvi teniser sveta Huan Karlos Ferero penzionisao se posle poraza od Nikolasa Almagra na turniru u Valensiji. Ferero ima 32. godine, u karijeri je od turnira zaradio skoro 14 miliona dolara, a ukupno je osvojio 16 titula. Godine 2003. bio je šampion Rolan Garosa i finalista US opena, kao i prvi na ATP listi.

“Ovo je bila vrlo posebna i vrlo emotivna nedelja za mene. Kada sam video žreb, nisam bio srećan jer nisam želeo da igram sa Nikom, koji mi je najbolji prijatelj. Ipak, druga strana medalje je da sam poslednji meč u karijeri odigrao protiv važne osobe u svom životu”, izjavio je Ferero koji je povlačenje najavio sredinom septembra.

“Postoji dobra šansa da ću sledeće godine putovati sa Nikom na neke turnire, možda kao trener”, rekao je Ferero i objasnio zašto se povlači iz tenisa:

“Oduvek sam bio pobednik, takmičarski nastrojen i jednostavno sam osetio da toga više nema u meni. Potrebno je mnogo truda kako bih držao korak sa nivoom igre kakav je trenutno. Verovatno sam mogao da igram još neko vreme ali oduvek sam bio perfekcionista i zato želim sada da stanem”.