Ferer bolji od Nišikorija u finalu Akapulka

fererDavid Ferer nastavlja da dominira na turniru u Akapulku. On je trijumfom u finalu nad Keijem Nišikorijem osvojio četvrti put ovaj turnir. Španac je pobedio sa 6-3, 7-5 i tako stigao do treće titule u sezoni (Doha, Rio de Žaneiro, Akapulko) i sada ima skor 18-1. Ovo je za njega ukupno 24. titula u karijeri i od ponedelja će ponovo biti osmi na svetu.

Finale je bilo veoma uzbudljivo, posebno završnica drugog seta kada je Ferer prokockao dva brejka viška. Nišikori je uspeo da se vrati i dođe do 4-4, ali onda Ferer pravi novi brejk i dolazi u situaciju da servira za meč. Japanac ponovo pravi brejk, ali u sledećem gemu gubi svoj servis. Ferer nije ponovio grešku, uspeo je da dobije svoj servis i sa 7-5 okonča drugi set i dođe do titule.

David je postao tako prvi teniser koji je uspeo da osvoji turnir na šljaci, a potom i turnir na betonu nedelju za nedeljom, nakon 1985 kada je to učinio Ivan Lendl. Titulu u dublu osvojili su Ivan Dodig i Marselo Melo koji su u finalu sa 7-6(2), 5-7, 10-3 nadigrali Firstenberga i Gonzaleza.