Fenomenalnom Tomiju titula u Minhenu

images (1)Tomi Has je u poslednjih neoliko meseci teniser, koji svakako privlači veliku pažnju, zbog svojih teniskih godina i rezultata koje postiže. Poslednji u nizu je titula u Minhenu, prva koju je osvojio na šljaci i 14. u karijeri!

Bilo je to nemačko finale. Kolšrajber je branio tutlu, ali nije bio  previše blizu tog cilja. Tačnije, sve bi bilo završeno brže, da je Has iskorsitio meč loptu na 5-4 u drugom setu, ali je ipak sve završeno bez većih komplikacija za veterana iz Hamburga, 6-3 7-6(3).

Tako je Has postao prvi teniser posle Santoroa 2008. godine, kome je uspelo da osvoji titulu sa 35 godina. Has je poslednju titulu osvojio prošle godine u Haleu, pobedivši Federera, a pre toga na istom mestu, pobedivši drugog velikana današnjeg tenisa, Novaka Đokovića.

Koliko je Has dobar ovih meseci govori i nedavna pobeda u Majamiju nad Novakom i polufinale gde je poražen od Ferera, te finale San Hozea gde je od njega bio bolji Raonić.

Has je u maju 2002. godine bio drugi teniser na svetu, a koliko može, zavisiće od zdravlja i njegovih ambicija. U narednom periodu svakako niko neće biti srećan ako mu se Tomi nađe u žrebu, a posebno će biti opasan na travi.