Fenomenalni Filip!

Naslov sasvim sigurno ne bi bio adekvatan, da je izašao posle sličnih pobeda pre dve godine. Ipak, posle silnih muka sa povredama i gotovo ispadanja sa ATP liste, kao i promenljivi rezultatima sa fjučersa i čelindžera od početka godine, plasman u glavni žreb čelindžera u Rimu, predstavlja veliki uspeh za talentovanog Krajinovića.

Pre svega zbog toga, što je danas u dva kola kvalifikacija, igranih u jednom danu zbog lošeg vremena i kiše proteklog vikenda, pobedio dva tenisera iz Top 300, jednog za drugim. Protiv drugog nosioca, Martina Fišera, trećeg reketa Austrije, i čoveka koji je prošle nedelje pobedio Mihajla Kukuškina, 70. tenisera na svetu u kvalifikacijama za turnir u Kazablanki, Filip je imao više problema i čak je jedan set izbio sa nulom. Ipak prvi i treći je dobio sa 6-4, što je bilo potrebno da bi igrao treće kolo i tu deklasirao domaćeg tenisera, 296-tog na ATP listi, Arnaboldija sa 6-2 6-2.

Broj bodova za prolazak u glavni žreb je mali i nije previše bitan. Ove pobede su bitne za Filipovo samopouzdanje, jer kvalitet ima, i naravno bilo bi dobro, da mu žreb bude naklonjen u prvom kolu glavnog žreba, mada tu previše lakih protivnika nema, Manarino, Hajek, Tekseira ili Bautista. U glavnom žrebu je i Dušan Lajović koji će u prvom kolu igrati sa domaćim dobitnikom specijalne pozinvice Đanlukom Nasom.