Fenomenalna Sara Erani!

Ko se tome nadao!? Kada je Ana onomad izgubila od Sare, uglavnom smo svi konstatovali da je propustila veliku šansu i onako usput pomenuli da je Erani odigrla odlična dva seta. Snagu omalene Italijanke na šljakastim terenima, danas je u polufinalu osetila i Samanta Stosur, nekako favorit iz senke za veći deo poznavaoca tenisa.

Erani je dakle stigla do finala i nekako nastavila tradiciju, kada si italiajnske teniserke u pitanju a vezano za poslednja tri RG. Put nije bio lak, pogotovu posle ubedljivo izgubljenog drugog seta, kada se činilo da Samanta preuzima kontrolu i hvata ritam, nešto slično kao što je Ana radila u prvom  setu protiv Erani. Erani je tu pokazala veliki kvalitet i sposobnost, da sve brzo ostavi iza sebe, i da bez obzira na veliki pritsak, zaboravi na važnost meča, nađe svoju igru, malo je promeni i povede sa  3-0 u trećem.

Iako se Stosur vratila na 3-3, velikim brojem grešaka, dozvolila je protivnici još jedan, odlučujući brejk. Erani je onda mogla da pusti emocijama da naviru iz nje, pa je Piolin morao poduže da čeka na intervju, dok se prva finalistkinja RG nije smirila i bila spremna za razgovor sa poznatim Francuzem. Dakle, Erani je prva, čeka se druga…