Federer zaustavio Novaka u polufinalu Dubaija nakon preokreta

Dubai14NoleNovak Đoković nije uspeo da savlada najboljeg tenisera svih vremena Rodžera Federera u polufinalu turnira 500 serije u Dubaiju. Federer je slavio u tri seta, nakon preokreta (3-6, 6-3, 6-2)

Novak je sigurno ušao u meč, dobrom igrom stigao je do brejka i vođstva od 3-0. Tu prednost je čuvao do samog kraja seta, pre svega svojom jako dobrom igrom. U drugom setu je, nažalost, bila druga priča. Federer je podigao nivo i pametnom igrom iskoristio sve učestalije Novakove greške da stigne do prvog brejka i vođstva od 4-2. Iskusni Švajcarac je taj set lako priveo kraju sa 6-3. Nošen samopouzdanjem nakon osvojenog drugog seta stiže do brejka već na startu trećeg seta. Iako je Novak već u narednom gemu imao dve brejk šanse, nije ih iskoristio i Rodžer je poveo sa 2-0. U maratonskom 5. gemu gde je Novak propustio previše šansi, Federer je napravio i drugi brejk, da bi rutinski na svoj servis taj brejk i potvrdio za 5-1. Novak je sačuvao svoj servis sa nulom i imao dve brejk šanse na protivnikov servis, ali je Švajcarac odličnim serviranjem obe spasao i vezavši 4 poena stigao do trijumfa nad našim teniserom.

Rodžeru je ovo 17. pobeda nad Novakom iz 32 susreta. On će se u finalu sastati sa češkim teniserom Tomašom Berdihom, koji je u svom polufinalnom meču savladao Nemca Filipa Kolšrajbera u dva seta (7-5, 7-5).