Federer u dva seta savladao Raonića

Švajcarski teniser Rodžer Federer startovao je pobedom na završnom Masters turnriu u Londonu. Federer je u drugom meču grupe B savladao Kanađanina Miloša Raonića rezultatom 2-0, po setovima 6-1, 7-6 (7-0), nakon 90 minuta igre

Duel je počeo sjajno za Švajcarca koji je već u drugom gemu napravio brejk, a zatim potvrdio stečeno za velikih 3-0. U nastavku seta Rodžer Federer je uspeo da još jednom oduzme servis Milošu Raoniću, za prednost od 5-1, dok je Kanađanin samo stigao da se “upiše” na semaforu, za konačnih i ubedljivih 6-1 za Švajcrarca.

Roger+Federer+Shanghai+Rolex+Masters+1000+IlJwd1JjI51l

U drugom setu brejkova nije bilo, ali je prilika za isti bilo sa obe strane. Međutim, Miloša Raonić je uspeo da se popravi i izbori taj-brejk. U “trinaestom gemu” Rodžer Federer je bio dominantan i nije dozvolio Kanađaninu da osvoji ni jedan poen, pa je Švajcarac rešio taj-brejk u svoju korsit rezultatom 7-0 i tako upisao prvu pobedu u grupi.

Federer, koji je šest puta slavio na završnom Mastersu, meč je okončao sa 24 direktna poena i 14 grešaka, dok je Raonić imao 29 vinera i 24 greške.