London: Federer prejak za Janka

Rutinski poraz, to ružno zvuči, ali realno objašnjava kako je izgledao današnji Jankov prvi nastup na ovogodišnjem WTF u Londonu. Rezultat 3-6 1-6.

Ako je prema rezultatu, ta konstatacija deluje preblago, ali ipak treba reći, da je u svakom izgubljenom servis gemu Tipsarevića, bilo velike borbe. Kako će stvari ići, moglo se naslutiti posle prva tri gema, koja je dobio Federer. Tako se već na startu desilo ono što je Tipsarević hteo da izbegne, rani brejk i jurcanje za rezultatom.

Tipsarević je pre meča rekao, da mora da nađe taktička rešenja, jer agresivna igra koju je pružio u njihovom drugom meču u Melburnu koji se igrao u pet setova, teško može da prođe jer je bila rizična. Ispostavilo se, da Janko u taktičkom nadmudrivanju sa Federerom jednostavno nije imao šansu, a za neku rizičniju igru, dovoljno samopouzdanja a ni formu.

Tako je sve išlo rutinski uz samo jedan brejk u prvom setu, a kako je slično počeo i drugi, bilo je jasno da je do kraja ostalo samo pitanje konačnog rezultata.

Janko ovim porazom nije izgubio šanse za plasman u polufinale, ali zbog ubedljivog poraza one su sad minimalne, ali realno i zbog kvaliteta budućih protivnika.

Večeras se igra i drugi meč grupe B, u kojem se sastaju Del Potro i Ferer.