Novaku četvrta titula u Londonu

Novak Đoković je osvojio titulu na završnom turniru godine u Londonu, bez odigranog poena u finalnom meču. Rodžer Federer je neposredno pred početak meča objavio da zbog povrede nije u mogućnosti da se suprotstavi najboljem teniseru sveta. Švajcarac je povredio leđa tokom polufinalnog meča sa Vavrinkom, koji je dobio posle velikog preokreta u trećem setu.

Federer je izašao na teren i publici se izvinio što je morao da odustane.

„Nisam spreman za meč, pokušao sam sve – antibiotike, pokušao da se zagrejem, ali ništa nije funkcionisalo. Ne mogu da se takmičim sa Novakom. Nadam se da razumete. Želeo sam da izađem pred vas i izvinim se što nisam u mogućnosti da nastupim. Izvinite još jednom“, rekao je Federer.

Britain Tennis ATP Finals

Švajcarac je istakao da se radi o povredi leđa.

„Povredio sam leđa u završnici jučerašnjeg meča sa Vavrinkom. Veoma sam razočaran i nadam se da ću uskoro biti bolje. Bila je ovo neverovatno teška odluka jer volim da igram u Londonu i Završni Mastersi su svakako bili vrhunac moje karijere. Nažalost, problem sa leđima mi ne dozvoljava da igram trenutno, nadam se da će teniski navijači i svi prisutni razumeti“.

Organizatori su objavili da će umesto finalnog meča, Novak Đoković odigrati egzibiciju sa Endijem Marijem, a potom će se Mari priključiti Džonu Mekinrou, u meču dublova protiv Tima Henmana i Peta Keša.