Federer na Mareja u polufinalu

I WAS   Rodžer Federer imao je do sada najteži ispit u vidu – Žoa Vilfreda Conge. Švajcarac je morao da igra pet setova da bi slomio otpor najbolje rangiranog francuskog tenisera. Slavio je sa 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3.

Federer je prvi put ove sezone pretrpeo brejk i izgubio set.

U prvom setu Federer prvi dolazi do brejka za 3-1, ali Conga ribrejkom dolazi do izjednačenja u gemovima. Teniseri su potom držali svoj servis do tajbrejka u kome se Federer bolje snašao i dobio ga sa 7-4.

U drugom setu Conga  je bio za klasu bolji rival, “leteo” je po terenu i poravnao rezultat na 1:1.

Treći set Federer je odlično otvorio sa dva vezana gema, ali se Francuz vratio i izjednačio na 2:2. Kao i u prvom setu, teniseri su od tog momenta čuvali svoj servis i došlo se do tajbrejka. I u ovom tajbrejku viđena je neizvesnost ali se bolje snašao drugi teniser sveta i poveo sa velikih 2-1 u setovima.

Conga se našao i situaciji da mora da veže dva seta za polufinale. Francuz u četvrtom setu pravi dva brejka, Federer jedan što je značilo set za Congu – 2:2.

U petom, rano je pao u zaostatak od 1:4, 2:5, kada se susreo sa četiri meč lopte Federera, od kojih su dve bile vezane, ali je sjajnim servisima i potpuno opuštenom i hrabrom igrom u razmenama, nekako preživeo do osmog gema.

Tada je Congin otpor definitivno pukao i Feder je servisom završio posao i plasirao se u polufinale.

Protivnik u polufinalu biće mu Endi Marej koji se prošetao do polufinala. Ovoga puta žrtva Škota bio je Žeremi Šardi. Treći teniser sveta “našalio” se sa Francuzom, za sat i 51 minut – 6:4, 6:1, 6:2.

Pitanje pobednika ni u jednom trenutku nije postojalo. Koliko je Šardi, 36. na planeti, koji nikada ranije nije stigao do četvrtfinala nekog gren slem turnira, uspeo da ga namuči – procenite sami.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

(1) Novak Đoković – (5) Tomaš Berdih 6:1, 4:6, 6:1, 6:4
(4) David Ferer – (10) Nikolas Almagro 4:6, 4:6, 7:5, 7:6, 6:2

(3) Endi Marej – Žeremi Šardi 6:4, 6:1, 6:2
(2) Rodžer Federer – (7) Žo-Vilfred Conga sreda 7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3