Federer smireniji

Malo se prave borbe vodilo u prvom meču u Londonu. Dva identična seta, koja su praktično rešena u trećem gemu, kada su Federer u prvom, a Conga u drugom, napravili prvi brejk. Oba su završena sa 6-2 za protivnike, uz činjenicu da je nešto više tenisa viđeno od polovine drugog seta.

Naime, pe toga serveri su lagano dobijali svoje servise, a jedino je bilo problema kada prvi servisi nisu ulazili. Tu je slabiji procenat imao Conga a bio je i malo nesigurniji. To se za nijansu promenilo, kada je Conga uspeo, posle dva vezana forhenda izbačena u aut, od strane Federera, da napravi brejk. Tada je zaigrao bolje, bolje je riternirao, a se Rodžer našao u problemu jer nije imao odgovor za raspucanog Francuza.

Ipak, novi set, doneo je i novu priču, koja je uglavnom ličila na onu iz prvog i početka drugog seta. Opet je Conga prvi popustio sa servisom, prvo u 6, ali se izvukao, što mu nije uspelo u 10. Krenulo je sa greškom iz laganog voleja, zati congovski rizik kod drugog servisa, da bi i Federer nešto uradio, odigravši sjajan kratak forhend iz sredine terena, za tri meč lopte. Servis je spasao prvu, za malo i drugu ali je ritern nekako prešao preko mreže gde se Conga nije snašao već poslao kratku loptu na Federerov bekend i uz to izabrao pogrešnu stranu, braneći svoju poziciju na mreži.

Očigledno je da su oba igrača osećali pritisak, a da je Federer odigrao zrelije u takvim trenucima. Večeras se igra drugi meč u B grupi između Nadala i Fiša, ako obojica izađu na teren.