Federer bez odbrane titule u Roterdamu

Roger-FedererŽilijen Beneto polako postaje teniser kojeg će Federer sigurno želeti da izbegne u žrebu. U poslednja četiri meča, Beneto je dobio drugi, ovaj put posle dva seta, 6-3 7-5.

Sve je počelo u Parizu 2009. godine, kada je posle velike borbe u tri seta Beneto iznenadio Rodžera Federera. Sledeći meč se igrao prošle godine na Vimbldonu, Beneto je imao 2-0 u setovima a u četvrtom se vodila velika borba i Beneto je ipak izgubio u taj brejku taj set, a zatim i meč.

Danas kao da se ta priča nastavila, mada se mora priznati da je ovaj put za poraz više zaslužan Federer, nego sam Beneto. Ušao je Federer katastrofalno u meč, u svakom svom servis gemu, kada je prvi set u pitanju, susretao se sa brejk loptama a pretrpeo je čak tri brejka u tom delu igre!

Beneto je bio dobar, pre svega je dobro riternirao ali ne više od toga. Drugi set počinje na sličan način. Beneto stiže, prema razvoju situacije na terenu, naizgled do nedostižnih 4-1. I tada počinje buđenje šampiona. Noge počinju brže da rade. Federer kreće sa poznatim plesom po terenu i brzo stiže do 4-4. Kada je na 5-5 Federer došao do dve brejk lopte, svi su pomislili da je treći set gotova stvar.

Beneto nije. Pronalazi servis, izvlači se iz krizne situacije, a u sledećem gemu koristi Federerove greške, hrabro i agresivno odigrava na meč loptu i posle malog auta Švajcarca, stiže do iznenađujuće pobede. Tako je Federer ostao bez jedne od serije titula  koje je osvojio u ovom periodu prošle godine, a bilo ih je tri za redom, Roterdam, Dubai i Indian Vels. Tako će razlika između njega i Novaka od iduće nedelje iznositi više od 3000 poena.