Fed kup vesti

Prvo je bilo možda, a sada definitivno neće. Ana Ivanović je kako se navodi, u dogovoru sa Vranešom, otkazala učešće u Fed kup meču protiv Belgije, koji se igra 4 i 5. feburara. Ana svoje odsustvo pravda učešćem na OI, zbog čega mora da rastereti svoj raspored.

Prema spisku selektora Vranješa, reprezentaciju na gostovanju u Belgiji, predvodiće Jelena Janković, a uz nju na put će Bojana Jovanovski, Aleksandra Krunić i kao četvrta najmlađa Natalija Kostić.

Kim je pre početka bila neodređena oko svog nastupa, ali s obzirom na njen plasman u završnicu AO, vrlo verovatno neće igrati za reprezentaciju Belgije, pa će Janina  Vikmajer predvoditi sastav domaćina u ovom meču.

Sa druge strane Amerikanke će izgleda biti u najboljem sastavu protiv Belorusije. Meri Džo Fernandez je pozvala obe sestre za to takmičenje uz Kristinu Mekhejl i dubl igračicu Lizel Huber. Verovatno da Meri ne bi upućivala poziv, a da nije pre toga napravila dogovor sa sestrama a i sama Serena je najavila da Venus trenira i da očekuje njen nastup. Meč će se igrati u Vorčesteru, Masačusets.

I Italijanke će nastupiti u najjačem sastavu protiv Ukrajine. Za nastup su prajvljene sve četiri igračice koje se nalaze u Top 50, Peneta, Skijavone, Erani i Vinci. Španija će nastupati bez najbolje igračice, Medine Gariges, ali sa Sančez, Navaro, Vives i Para Santonjom. Španija će igrati u Moskvi protiv Rusije, a svoj nastup za domaćine je najavila Marija Šarapova.