FED KUP: Srbija bolja od Estonije u dramatičnoj završnici!

Srpska Fed Kup reprezentacija savladala je juče Estoniju na startu takmičenja u okviru prve grupe EvroAfričke Zone. Srpski tim je savladao domaćina turnira sa 2-1, a odluka je pala u dramatičnom dublu.

Prvi meč odigrala je Ivana Jorović protiv Valerije Gorlac. Meč je očekivano protekao bez problema po daleko bolje rangiranu Srpkinju. Ivana je slavila sa ubedljivih 6-0 6-3.

Nina Stojanović igrala je drugi meč protiv Anet Kontavejt, koja je pre samo dve nedelje nanela Ivani Jorović prvi poraz u jednom ITF finalu u karijeri. 
Estonka je povela 2-0, Srpkinja vratila brejk i izjednačila ali onda izgubila čak 7 gemova u nizu. Kontavejt je povela sa 6-2, 3-0, kada je Nina nanizala 5 gemova i došla u priliku d aservira za set. Ipak, ona je nije iskoristila, a protivnica se tada pregrupisala i vezala 4 gema i time osvojila set i meč.

Odluka je pala u dublu. Nina i Ivana igrale su protiv Kontavejt i Nudi. Srpkinje su dobile prvi set 6-4, a onda izgubile drugi 1-6 i bile u zaostatku 2-5 u trećem. Ipak, srpski tandem je uspeo d apreokrene, spase jednu meč loptu i slavi sa 6-4 1-6 7-5.

Naredni protivnik srpkinjama danas je Fed Kup tim Bugarske.