FED KUP: Srbija 0 – 2 Španija

U Kraljevu, u 1. kolu svetske grupe II, Srbija ima rezultatski minus nakon prvog dana, pošto su Garbinje Muguruza i Karla Suarez Navaro bile maksimalne u svojim mečevima, pa će srpske igračice u nedelju tražiti preokret, pobedom u sva tri meča.

Iako je bilo najavljeno da će igrati Bojana Jovanovski, nedovoljno spremnu zamenila ju je Ivana Jorović. Početna trema zbog meča protiv top 5 teniserke, Garbinje Muguruze, bila je očigledna, pa je Muguruza brzo povela 4-0. Tada se Ivana budi, vezuje tri gema, ali nakon nekoliko izjednačenja u osmom gemu ne uspeva da se potpuno vrati u set pa ispušta još jednom servis, a time i set. Muguruza je rutinski prošla kroz drugi set, a najviše problema imala je u poslednjem gemu, kada je iskoristila tek šestu mč loptu za trijumf od 6-3, 6-1.

Jelena Jankovvic Fed kup KraljevoPotom su na teren izašle Jelena Janković i Karla Suarez Navaro. Krenula je Jelena brejkom za 2-1, a onda smo videli sriju brejkova, da bi Španjolka povela 5-4, a Jelena nije uspela da odservira za 5-5, čime je izgubila set. Pomalo skandalozna odluka obeležila je taj gem jer je linijski sudija na đusu, na Jelenin drugi servis, dosudila fut folt, da bi na set loptu Suarez pogodila viner iz riterna. I drugi set počela je JJ brjkom, ali je Karla momentalno uzvratila, da bi nastavila da uvećava svoju prednost za konačnih 6-4, 6-2.

U nedelju od 13h igraju Janković – Muguruza, potom Jovanovski – Suarez Navaro, da bi eventualni trijumf Srpkinje tražile u dublu, a prijavljene su Nina Stojanović i Ivana Jorović. Podsetimo, selektorke imaju pravo izmena nominovanih teniserki.

Fotografija Jelene Janković preuzeta od Dušana Dramnićanina.