Fed kup: Španija pobedila Srbiju sa 4-0

Neslavno se završio susret Fed kupa u Kraljevu po našu reprezentaciju. Gošće iz Španije su na kraju dobile sve mečeve pa su rezultatom 4-0 zabeležile ubedljivu pobedu i u aprilu će igrati za ulazak u prvu svetsku grupu, dok će Srbija pokušati da opstane u svetskoj grupi II. Španija je igrala sa dve najbolje teniserke svoje zemlje, petom i osmom na svetu, a Srbija je nastupila u oslabljenom sastavu, bez Ane Ivanović i Aleksandre Krunić.serbiaPrva dva boda Španiji juče su donele Muguruza i Karla Suarez Navaro pobedama nad Ivanom Jorović, odnosno Jelenom Janković. Drugog dana na teren u Kraljevu izašle su Jelena Janković i Garbinje Muguruza. Špankinja je slavila sa 6-3, 6-4 i tako donela svojoj zemlji poen potreban za pobedu u ovom duelu. Meč između Jankovićeve i Muguruze trajao je sat vremena i 19 minuta. Iako se borila, Jankovićeva nije u zavidnoj formi, pa je tako poražena u 50. meču koji je odigrala u dresu reprezentacije.

Garbinje Muguruza je bila bolja u ključnim momentima meča, napravila je po brejk više u oba seta, što je rezultiralo porazom srpske teniserke. Poslednji meč u “Hali sportova” bio je dubl. Ivana Jorović i Nina Stojanović su osvojile prvi set za Srbiju, ali nisu uspele da pobede Laru Aruabarenu i Lurdes Dominges Lino, koje su preokrenule i slavile sa 4-6, 7-6, 10-7.

Naša selekcija moraće da se bori za opstanak u Svetskoj B grupi u terminu 16. i 17. aprila. Potencijalni rivali jesu Argentina, Kineski Tajpeh, Ukrajina i Belgija – ukoliko to budu Belgijanke, zna se da će naš tim biti domaćin, a u ostalim potencijalnim mečevima o domaćinstvu bi odlučivao žreb.