FED KUP: Prvo Ana, pa Jelena

U  finalu Fed kupa koje se ovog vikenda igra u Pragu,  prva na teren će izaći Ana Ivanović, a za protivnicu će imati Lusi Šafarovu.
U drugom meču dana u subotu će se sastati Petra Kvitova i Jelena Janković.

U slučaju da posle nedeljnih mečeva rezultat bude izjednačen o pobedniku Fed kupa odlučiće meč dublova. Česi su nominovali Lusi Hradecku i Andreu Hlavackovu, dok bi boje Srbije trebalo da brane Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić.

Ana  Ivanović. dvanaesta,  i Lusi Safarova, sedamnaesta teniserka sveta,  do sada su se sastajale 5 puta,  a poslednja tri duela dobila je  Čehinja, poslednji ove godine.
Jelena Janković, dvadeset druga  i Petra Kvitova, osma teniserka sveta, odigrale su samo jedan meč, u polufinalu prošlogodišnjeg Linca kada je Čehinja trijumfovala u tri seta.

Sa druge strane Ana ima  ”skor” od 3-1 protiv Kvitove, a Jelena 5-1 protiv Safarove.

Naše devojke se do sada nisu sastajale sa  Hradeckom i Hlavačkovom, osim Aleksandre Krunić u singlu, u prvom kolu Bakua, kada je trijumfovala protiv  sto mesta bolje rangirane Hlavačkove. Ali, u dublu je potpuno druga priča, finalistkinje Vimbldona, Olimpijskog turnira, Us Opena i Završnog šampionata, mogle bi biti nepremostiva prepreka za naš tim, ako susret ne reše u singlu!

Inače,  Jelena Janković postalča je prva teniserka koja je dobila nagradu ”Fed Cup Heart Award” koja se dodeljuje već četiri godine teniserkama za njihovo požrtvovanje  u ovom takmičenju.

 

Subotnji mečevi počinju u 13.30h, dok se u nedelju susreti igraju od 11.00h.