FED kup (dan prvi): Anin poraz, vođstvo Rumunije i kiša

Prvi i jedini ceo meč danas u okviru susreta plej-ofa za Svetsku grupu II između Srbije i Rumunije odigrale su najbolje drugarice – Ana Ivanović i Sorana Kirstea i taj meč se završio prilično neočekivano – porazom prvog reketa naše reprezentacije i vođstvom Rumunije od 1-0 nakon prvog dana.

Ana je solidno otvorila meč, stigla do brejka i vođstva od 3-0. Tada je Rumunka podigla nivo igre, vratila brejk i smanjila na 3-2. Međutim već naredni gem je izgbila i Ana je povela sa 4-2. U nastavku nije viđeno drame do 5-3, kada je naša teniserka spasila 5 brejk lopti i uspela tek da iskoristi treću set loptu za 6-3 i vođstvo u setovima. Kada se mislilo da će Ivanovićeva lako stići do trijumfa, Kirstea je počela da igra izuzetno dobro i ekspresno povela sa 4-0 uz dva brejka. Ana je uspela da uzme samo jedan gem i to nakon brejka, ali ni to nije pomoglo očajnoj i bezidejnoj Ani da spreči furioznu Soranu da uzme drugi set sa 6-1. Nakon katastrofe iz drugog seta činilo se da Ana može da se vrati u kolosek, ali iako je napravila brejk i povela sa 2-0 na početku trećeg seta, Srpkinja nije mogla da pronađe svoj ritam igre i Sorana je bez mnogo muke stigla do tri brejka i vođstva od 5-2. Ana je u gemu u kom je Sorana servirala za meč protraćila 5 brejk lopti i praktično poklonila pobedu svojoj najboljoj drugarici.

Da je imala poteškoća u meču, te da se nije prilagodila kako treba i sama je izjavila:

“Mislim da sam dobro počela meč, ali ipak od samog početka to nije bio moj nivo igre, zaista mi je bilo teško da se prilagodim. Tek sam pre nekoliko dana počela da treniram na šljaci. Bio je mi je potreban odmor posle dugog puta i povrede, pa nisam 100 odsto spremna ušla u meč. Nadam se da ću do sutra uspeti da podignem formu i odigram bolje”

Nakon pauze zbog kiše na teren su izašle Simona Halep i Bojana Jovanovski, ali zbog pljuska meč je prekinut na samom pri vođstvu Rumunke od 3-1 uz brejk prednosti. Meč je zbog učestalih padavina u Bukureštu odložen za sutra od 9 časova.