Favoriti o Madridu

Montajes-ruedas-prensa-cracks-560Novak Đoković, Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari govorili su o svojim osećanjima i ciljevima pre Mastersa u Madridu.

Španski teniser Rafael Nadal, šampion Madrida 2005 i 2010 misli da ima šanse da osvoji turnir ove godine.

Nadal je takođe prokomentarisao da ne oseća pritisak zbog igranja na domaćem terenu, već ga to dodatno motiviše da napravi što bolji rezultat. “Uvek sam srećan kada igram kod kuće jer me to dodatno motiviše. Volim da igram ovde pred mojom publikom. Da li igram u Monte Karlu, Barseloni, Indijan Velsu ili Akapulku cilj mi je uvek isti. Želim da se zahvalim svim ljudima koji me podržavaju na treninzima i mečevima. Ovde mi se desilo mnogo lepih stvari” ,dodao je nekada najbolji teniser sveta.

Aktuelni šampion Rodžer Federer, vraća se u formu posle duže pauze. On se nada da će se vratiti jači nego ikada i da će pokušati da odbrani titulu na ovom turniru. “Osećam se dobro. Trebalo mi je malo vremena da sredim stvari sa mojim leđima koje me muče još od Indijan Velsa. Imao sam i malo odmora u ovom periodu. Veoma sam uzbuđen što ovaj turnir počinje i nadam se najboljem”,  dodao je Švajcarac.

Novak Đoković se složio sa ostalim igračima. “Teren je odličan, čujem komentare ostalih koji su takođe pozitivni”. Novak je dodao da je njegov zglob sada mnogo bolje. “Zglob je sada bolje svakog dana. Radio sam dosta od Monte Karla kako bi se što bolje pripremio za Madrid koji je jedan od najvažnijih turnira za mene”, rekao je prvi teniser sveta.

Endi Mari je bio prisutan na konferenciji za novinare i pohvalio je ovaj turnir. “Tereni su fantastični. Došao sam ovde ranije i trenirao sam svaki dan. Igrao sam na centralnom terenu sa Sančez Vikario i imao oko 4-5 treninga ovde. Sve je odlično”. Britanac nije želeo da kaže ko je favorit na turniru i rekao je da ne zna ko će pobediti. “U pojedinačnom sportu veoma je teško reći ko će pobediti. Što se tiče Nadala, mislim da je mentalno veoma jak čim se tako brzo oporavio od povrede”, zaključio je Mari.