Favoriti ko pokošeni

Ako je za utehu, pored Ane i Jelene, danas su svoje učešće na turniru u Dohi završile, Voznjacki, Gerges, Peng, Skijavone, Peneta, Kerber……

Kada je turnir ovako jak, normalno je da i bude manjih i većih iznenađenja. Ipak, neki porazi su indikativni, kao recimo poraz Karoline od Safarove. Karolina možda do sada nije imala previše velikih turnira u svojoj kolekciji, ali je zato sigurno dolazila do završnica, manje-više svakog turnira na kojem je nastupila. Poraz od Safarove i propuštena meč lopta, posle lošeg nastupa na AO, govore da je Karolina podlegla pritisku i da je silazak sa prvog mesta, poremetio više nego što Dankinja o tome govori.

Skijavone, Gerges, Peng i Peneta odavno nisu u formi, pa ti porazi toliko ne čude. Skijavone je izgubila od Vikmajer,Peng je izgubila od sve bolje Mekhejl, Gerges od Lepčenko(izbacila Krunić u trećem kolu kvalifikacija na AO) a Peneta posle lepe pobede nad Cibulkovom juče, ponovo se vraća u svoja standardna izdanja u poslednje vreme, poraz od Katarine Bondarenko. Poraz Kerber je možda veće iznenađenje, pogotovu što je bio ubedljiv i to od Pironkove, ali tu treba uračunati umor  i nenaviknutost Nemice, na ovako žestok ritam, jer je njena protivnica u finalu Pariza, Marion Bartoli, lagano prošla u treće kolo.

Na kraju, Mona Bartel nije mogla da iznenadi i najbolju na svetu, dok je Vera Zvonareva ponovo predala meč. Tako je treće kolo ostalo bez pravog derbija, pa će možda najinteresantniji susret biti između Kuznjecove i Safarove.