Fantastična Katarina Jokić iz kvalifikacija do titule u Prokuplju!

13 meseci pauze, 2 turnira, 13 pobeda, 1 poraz, ukupno 3 izgubljena seta, 1 četvrtfinale i 1 titula!
Srpska teniserka Katarina Jokić na najbolji mogući način vraća se tenisu. Titulom na turniru u Prokuplju zaokružila je fantastičnih 9 dana na ovom turniru. Za to vreme nanizala je 8 pobeda, bez izgubljenog seta, a protivnicama je prepustila ukupno 34 gema, odnosno oko 4 gema po meču!

U finalu turnira u Prokuplju,  Jokićeva je savladala prošlonedeljnu šampionku prvog prokupljanskog turnira Saru Čakarević iz Francuske, 5 nositeljku turnira (659.WTA). Godinu dana starija francuskinja je nanizala 9 pobeda na ova dva turnira, pre poraza od srpske teniserke.

Katarina je prvi set dobila sa 6-4. spasila je brejk loptu pri rezultatu 1-2, a onda oduzela protivnici servis u narednom gemu, da bi ubrzo vezala 3 gema za vođstvo od 4-2. Pri rezultatu 4-3 je spasila još jednu brejk loptu, a na servisu za set, još dve.
Na startu drugog seta dolazi do 3 vezane brejk šanse, koje ne koristi, a u narednom gemu spašava jednu na svoj servis. Ipak, pri sledećem servisu ne uspeva da ga odbrani i Francuskinja ubrzo dolazi do vođstva od 3-1, pa onda i 4-1, ponovo spasivši jednu brejk loptu. Jokićeva ipak oduzima naredni servis Čakarevićeve, ali odmah nakon toga gubi svoj i francuskinja tada servira za set pri rezultatu 5-3. Međutim, Katarina tada oduzima protivnici servis, a zatim i sledeći, čuvajući svoje, da bi vezala 4 gema u nizu i osvojila set sa 7-5, a samim tim i meč.

Katarini je ovo bilo 3. finale u karijeri i 2. titula. Ovaj uspeh doneće joj povratak na WTA listu, gde će za dve nedelje biti na oko 870. mestu.

prokuplje1

Turnir u  Prokuplju je kategorije 10K, igra se na šljaci, i treći je od ukupno pet ženskih fjučers turnira koji se igraju u Srbiji ove sezone. U kvalifikacijama je učestvovalo 19 teniserki iz srbije, a u glavnom žrebu 8. Pored KatarineJokić u pojedinačnoj konkurenciji, Tamara Čurović je druga teniserka koja je podigla ovde pehar, u konkurenciji parova. Naredni turniri na programu su Palić i Vrnjačka Banja, iste kategorije i podloge.