Erić u polufinalu, ne i Bozoljac

Doroteja Erić nastavlja da niže uspehe u Aziji. Na turniru kategorije 25.000 u Japanu, noćas se plasirala u polufinale i obezbedila rang karijere!

Doroteja Eric phuketDo polufinala Doroteja je stigla sjajnom pobedom nad Junri Namigatom, koja je bila četvrti nosilac, 6-2, 6-1, da bi zatim pobedila Čiaki Okadue 6-1, 6-1. U četvrtfinalu je pobedila preokretom Di Džao, 1-6, 6-1, 6-1 i prošla u polufinale, u kome će snage odmeriti sa jedinim preostalim nosiocem u žrebu, Erikom Semom iz Japana.

Ovim nizom pobeda, Erić će prevazići dosadašnji rang karijere(341.mesto) i preći ga barem za nekoliko mesta. Eventualnim finalom bila bi oko 320.mesta, a titulom bi došla na korak od top 300! Erić će do kraja sezone imati fenomenalnu šansu za napredak, pošto do kraja godine brani samo jedan poen!

Ilija Bozoljac nije imao snage da prođe u polufinale čelendžera u Komu, pošto je poražen od Dominika Tima, 6-4, 3-6, 3-6. Sjajno je Ilija startovao i osvojio uvodni set, ali je u naredna dva Tim koristio svoje prilike, a Ilija nije. Ipak Bozoljac ne sme biti razočaran, jer je do ovog plasmana stigao iz kvalifikacija, pobedivši u drugom kolu i člana top 200 Dastina Brauna. Ilija će od ponedeljka biti oko 300. mesta, što je veliki skok u odnosu na trenutno 344.mesto.