Erić osvojila dubl, finale u singlu

2j0z1woDoroteja Erić je pre nešto više od godinu dana, bila 341. igračica na svetu. Pauza, koja je zatim usledila i odvojila je više od pola godine od tenisa, dovela je do toga da Doroteja padne na rang listi i da mora sve iz početka, da igra turnire najniže kategorije.

Ove nedelje je na jednom takvom, koji se za nagradni fond od 10.000 dolara održava u egipatskom letovalištu Šarm El Šeik, Doroteja stigla do finala, koje će u nedelju igrati u singlu, ali i do titule u dublu.

U singlu, Doroteja je u polufinalu bila bolja od Marine Šamajko iz Rusije, 417. igračice na svetu sa 6-3 7-6(5), dok će se u finalu sastati sa Larom Mišel iz Švajcarske. Doroteja je favorit u finalu, iako je na papiru slabije rangirana teniserka. Lara je 678. igračica na WTA listi, a sa Dorotejom se do sada nije sastajala.

U dublu, Erić je nastupala sa Barbarom Has iz Austrije. Doroteja i Barbara su dobile specijalne pozivnice organizatora i pokazale da je ta odluka bila ispravna, jer su u finalu pobedile prve nositeljke, Kubickovu i Skamlovu, sa 6-2 7-5.