Eraković i drugi put bolja od Bojane

Imala je veliku šansu Bojana Jovanovski da pobedom nad Marinom Eraković u četvrtfinalu WTA Vašingtona prvi put uđe u najboljih 30 teniserki sveta, ali u tome nije uspela. Novozelanđanka je na kraju slavila sa 6-4, 6-4 i povela protiv Bojane 2-0 u međusobnim duelima.

bojanaMeč je mogao da se završi drugačije da je naša teniserka iskoristila pružene šanse, pre svega u prvom setu. Rođena Splićanka je bolje otvorila ovaj meč i prva je napravila brejk za 2-0. Međutim Bojana uspeva već u sledećem da vrati brejk, a u sedmom da napravi novi za 4-3. Ali na servisu za 5-3, Eraković pravi ribrejk,a potom dobija i sledeći gem i Bojana je morala da servira za opstanak u setu. To je vrlo loše uradila, pa je Marina Eraković posle 37 minuta dobila prvi deo igre rezultatom 6-4.

Drugi set krenuo je loše po našu teniserku, Eraković je baš kao i u prvom setu prva stigla do brejka, ovoga puta i materijalizovala ga za 3-0. Bojana uspeva da u petom gemu napravi brejk, a potom i sigurnim servisom izjednači na 3-3. Posle toga je usledio miran deo igre i teniserke su lagano osvajale svoje servis gemove, a pri rezultatu 5-4 za Marinu Bojana je servirala za opstanak na turniru. Baš kao i u prvom setu u tom trenutku je poklekla, Eraković je iskoristila treću meč loptu i posle 82 minuta plasirala se u polufinale.

Protivnica Novozelanđanki u polufinalu biće Japanka Kurumi Nara koja je veoma lako sa 6-3, 6-1 savladala Kristinu Mladenović. Drugi polufinalni par čine Svetlana Kuznjecova i pobednica meča Anastasija Pavljučenkova – Jekaterina Makarova.