Edi Her: Krstin i Đere uspešni na startu

Edi Hera nazivaju ocem juniorskog tenisa, a po njemu je nazvan jedan od prestižnijih juniorskih turnira, koji se u zadnje vreme održava u Bolitijerijevoj akademiji, u Bradentonu na Floridi.  Na turniru učestvuju juniori i juniorke u sve četiri kategorije, a njegov značaj se vidi i kada se pogleda ko ga je sve osvajao u prošlosti. Među pobednicima su se našla imena, Rodika, Nalbandijana, Ljubičića  i imena Jelene Janković i Ane Ivanović, koje su ovaj turnir u kategoriji do 18, godina osvajale jedna za drugom 2001. i 2002. godine.

Ove godine Srbija ima dva predstavnika u muškoj i jednog u ženskoj konkurenciji do 18godina. Reljić je morala kroz kvalifikacije i odmah je ispala ali su Peđa Krstin i Laslo Đere bili uspešni, pa su pobedili svoje protivnike istim rezultatom 6-4 6-4. Peđa je 11 nosilac i imaće na papiru nešto lakši posao u drugom kolu, dok će Đere igrati sa 16. nosiocem, Dajišimije iz Burundija.

Što se mlađih kategorija tiče, od tri dečaka u kategoriji do 14 godina samo je Filip Grbić prošao prvo kolo, ali u drugom ide na drugog nosioca. Do 16, igrao je samo Conkić ali je ispao u prvom kolu. Devojčice u konkurenciji do 14 godina, su bile nešto uspešnije, jer su Nikolina Jović i Ivana Jorović bile neumoljive u prvom kolu, dok je jedino Tamara Tomić izgubila baš kao i Srna Stosljević do 16.